09
Sep
2007

Tuff premiärtävling på Jetski!

I dag körde jag min absolut första tävling med Jetski. Helt klart är att det blev en erfarenhet rikare. Det var kyligt och vågorna kom i havet utanför Gävle. En fjärdeplats får anses som godkänt.

Kl 05.30 i morse la jag i ettan på transportbussen och åkte till Gävle för min första Jetski-tävling. Det var en SM-tävling och jag fick köra i klassen Ski Junior/Debutant. Resan i morse gick lite snabbare än planerat så jag och Mackan, som var min mek och ordningsreda, hann lasta ur i god tid innan träningen.

Under träningen kände jag lite på banan och hann iaf med och testa en provstart. Som tur var fanns det andra klasser som körde innan oss, så jag hann reka lite hur det skulle gå till.

Sen var det vår tur, vårt första heat av tre stycken. Poängen räknades ihop i heaten för att sedan ge totalplatserna.

När vi stod uppradade där vid startgrinden måste jag faktiskt erkänna att jag verkligen kände mig som en nybörjare i dessa sammanhang. Men starsnöret for iväg och racet var igång. Givetvis hade jag fått ett startspår i mitten och när vi närmade oss första kurvan blev det trångt. Jag blev en riktig fegis och backade av. Runt första bojen sen small det. En kille hade fått wobbel och small in i sidan. Oj oj oj, är det så här det går till tänkte jag. Jag låg tvärsist men körde upp mig till en femteplats.

Till andra starten var jag rejält laddad. Nu fick ett spår längre ut och la allt på ett kort. Efter två bojar var jag i ledning! Höll det ett antal varv innan jag fick vika mig för en otroligt snabb junior från Norge, men kom tvåa!

Nu hade jag verkligen fått blodad tand för det här. Men sista heatet blev inte riktigt som jag tänkt. Jag låg tvåa under de första varven och tog i kapp på ledaren. Men sen small det igen. Norrmannen låg bakom mig och var rejält het, han ville bara fram. Vi krokade ihop och jag fick bada en stund. Tappade många platser och kom fyra imål, bara några meter efter trean. Hade jag bara hunnit före så hade jag blivit trea i tävlingen, men blev istället fyra.

Jag måste erkänna att jag faktiskt är rejält nöjd ändå. Det var nyttigt att lära och till nästa gång har jag mer koll. För nästa år blir det fler tävlingar.

Den stora skillnaden mot när jag tränat hemma på hjälmaren är att alla vågor som kommer från alla håll samtidigt. Oftast har jag tränat själv och då blir ju vågorna förutsägbara, men de blev de inte här när ett helt startfält åkte kors och tvärs.

I helgen väntar Sturup. Jag bara måste vinna! Så enkelt är det!

/Richard

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.