20
Jan
2011

Äventyr i Anttila!

I helgen är det tävling i Torsby så vad passade inte bättre än att sticka upp till Anders Hedström på Förarutveckling i Anttila. Anders har en unik anläggning uppe i ”the middle of nowhere” med otroliga möjligheter. Rallyräv som han själv är, så finns det mycket fina testvägar prepparerade.

Tanken var att köra ett tvådagarstest, men tyvärr blev det nerkortat till bara en halv dag då växellådan gav upp idag på lunchen, efter 10 mils körning. Tydligen hade något lager gett sig och nya grejer är på väg hem, så natten till lördag ska allt vara klar. Min supermek Henke får slita hårt.

Men här uppe passade min sponsor Teknova på att göra ett riktigt häftigt event med bla förarträning på en perfekt prepparerad isbana på sjön, och jag skjutsade alla en repa i rallybilen. Det var några riktigt härliga ansiktsuttryck och kommentarer då de fick åka på sladd i 170km/h i skogen…

Det här med snöskyfflar är rätt intressant. Idag fick jag använda de rackarna igen. Men inte till rallybilen den här gången, utan med min vanliga bil. Jag körde tokfast i en snödriva när jag skulle backa in släpet (pratade i telefon samtidigt och tappade väl fokus någonstans i etern…). Tror det gjorde min mekaniker Henkes dag idag. Han vars framme och tog bildbevis direkt…

Även ett filmteam fanns på plats idag för att samla material till vårens kommande dokumentär. Även fotograf Patrik från MediaEmpire smet från pappaledigheten och knäppte av några heta bilder. Fullt ös kan man säga!

I morgon fredag väntar rekognosering av helgens rally. Ska bli skitkul!

/RG

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.