07
Feb
2011

Press: Richard samarbetar med Säfsen Resort!

Fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson gör i år en spännande satsning på rally. Den 10 februari kör han sitt första Rally Sweden. Det gör han i en Mitsubishi Lancer Evo och med Säfsen som sponsor.

– Visst har jag länge tänkt tanken att någon gång få köra rally. I år var det läge och det känns mycket bra att få jobba med Säfsen, särskilt som ett par av sträckorna går genom Fredriksberg, säger Richard Göransson.

Richard Göransson är en framgångsrik racerförare med bland annat fyra totalsegrar i STCC, Swedish Touring Car Championship.

– Att köra rally gör jag för att det är kul men jag är en tävlingsmänniska och vill självklart nå sportsliga framgångar. Ju fler etablerade förare jag kan köra ifrån desto bättre, menar han.

Under rallyt kommer Richard och hans team att stöttas av Säfsen Resort med allt från mat i VIP-tältet till boende i stugbyn.

– Det känns mycket bra att få jobba med Säfsen i samband med rallyt, särskilt som ett par av sträckorna i år går genom Fredriksberg, säger Richard Göransson.

Säfsen Resort har en lång tradition av engagemang runt Rally Sweden.

– I fjol stöttade vi världens starkaste man, Magnus Samuelsson, när han gjorde sin debut i rallyt. I år har vi glädjen att få sponsra Richard Göransson, som är en riktigt snabb och intressant förare, och hans team Eljas Motorsport, berättar Christer Rosén, vd för Säfsen Resort och själv mycket engagerad i rallyarrangemanget.

Efter ett par lyckade genrep är Richard Göransson nu redo och laddad inför Rally Sweden. Och visst är det skillnader mellan att köra varv efter varv på samma bana och att köra vägar ute i skogen.

– Man vet ju inte om det är snö, grus eller is som väntar efter nästa kurva och det är klart att jag saknar en hel del rutin, säger Richard, som dock har erfarne kartläsaren Anders Fredriksson vid sin sida.

www.safsen.se

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.