24
Apr
2011

Press: Göransson borta från STCC i minst tre månader

Fyrfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson blir borta minst halva säsongen från STCC efter den dramatiska olyckan i säsongsstarten på Jyllandsringen i Danmark. Det var på det näst sista varvet som Richard Göransson for av på banans snabbaste parti och rätt in i en betongmur i slutet av start- och målrakan. Han var vid medvetande och togs direkt till sjukhus i Århus där läkarna konstaterade frakturer på två ryggkotor. Med på sjukhuset i Århus är Richards pappa, teamets presschef Ola Lennström och teamets tredjeförare Fredrik Lestrup.

Richard mår efter omständigheterna väl och tog sina första försiktiga steg på söndag förmiddag. Läkarna har konstaterat frakturer på två ryggkotor och uppskattar rehabiliteringstiden till minst tre månader. Det betyder att Richard Göransson inte kommer att återvända till racingbilen förrän tidigast i slutet av augusti. Teamchef Dick Jönsson Wigroth återvände till Sverige sent igår kväll.
– Det är självklart tråkigt att Richard ser ut att vara borta i så lång tid men det är glädjande att vi nu har fått mer besked, säger han. Det var en allvarlig olycka och både bilen och Richard utsattes för enorma krafter. Att han inte blev allvarligare skadad än han blev är ett gott kvitto på hur säkra de här bilarna är. Vi lider med Richard och stöttar honom till fullo nu och i hans kommande rehabilitering, avslutar Dick.

Richard Göransson transporteras förhoppningsvis hem till Sverige på onsdag. WestCoast Racing kommer under närmsta veckan att göra en teknisk utredning om olycksorsaken och utarbeta en plan för teamets fortsatta STCC-säsong.

För frågor, kontakta Dick Jönsson eller Ola Lennström på WestCoast Racing.

Kontaktuppgifter:
dick@westcoastracing.se, 070-813 05 92
ola@mediaempire.se, 070-611 71 76

 • Webbelino

  Krya på dig Richard.

  Mvh
  Zdenko Zivkovic

 • Svenne

  Hej Richard

  Vi lider med dig, vilken djädra otur, första racet för säsongen och det försprånget du hade, vi får väl trots allt säga krya på dig Richard.

  Mvh
  Sven

 • Anders Eriksson Golf

  Krya på dig Richard. Ta det försiktigtigt inna du kör igen. Du är bäst och det kommer ett år 2012!
  Anders E

 • Carina1jensen

  Krya på dig Richard, vi tänker på dig.

  Kram från fam Jensen

 • Mikael_norin

  krya på dig! du han i allafall visa vem som är snabbast,

  mvh micke.

 • Torbjorn Flink

  Fam. Torbjörn Flink hoppas att du snart är på banan igen. Vi tänker på dig.

 • Nu blir sässongen ännu mer ihålig!
  Kom igen Rishard, lika stark som innan!

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.