03
Aug
2011

Semester!

Sommaren går fort när man är ledig. Direkt efter racet i Falkenberg packade jag om raceväskan och drog ner till Hockenheim i Tyskland för att testa teamets BMW Z4 GT3 bil med 500Hk+. Det var två produktiva dagar där även förarna Fredrik Lestrup och Lars Stugemo fanns på plats. De åkte därefter direkt till Nürburgring för att köra race i ADAC GT Masters som är det tyska GT3 mästerskapet med över 40 startande bilar. De lyckades bra utifrån förutsättningarna vilket jag gläds åt.

Men jag checkade ut på semester. En semestervecka på norra västkusten med strålande väder var helt underbart. Mycket bad, god mat och allmänt lugn. Man kan tro att jag fick vila ordentligt efter kraschen på Jyllandsringn, men så var inte fallet riktigt. Visst låg jag hemma i soffan, men det var en traumatisk upplevelse som jag var tvungen att reparera både i hjärna och kropp. Och att vi sen kom tillbaka och fick köra två STCC-race som vi inte hade räknat med var ju verkligen en bonus, men en rejäl ansträngning.

Så nu när semestrandet börjar gå mot sitt slut, med badande, bokläsning och allt vad det innebär,  är jag verkligen redo för en späckad höst.

Vi ska köra de sista fyra racen i STCC och jag kommer även göra ett par internationella inhopp som jag kommer berätta mer om senare. Och mitt i allt detta ska vi renovera ett hus och flytta in till Örebro. Lite eventdagar finns på programmet också men det ska bli riktigt roligt.

Året som sådant kändes först som ett ”förlorat” år. Men efter lite funderande har jag verkligen fått tid att ta ett steg tillbaka och se allt lite mer objektivt och lägga upp en plan för framtiden. Jag är helt övertygad om att jag kommer lägga mer fokus på säkerhet framöver och snart kommer jag även testa ett helt nytt HANS-skydd som kommit ut på markanden.

Det var några rader såhär i semestern. Nästa STCC-race körs den 13 augusti på hemmabanan i Karlskoga. Officiell testdag under torsdagen den 11 augusti.

 

Med vänlig hälsning

Richard

 

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.