11
Feb
2012

Film: Dag tre: Nya problem för Göransson – Omstart inför sista dagen

Oturen fortsatte för Richard Göransson under tredje dagen av Svenska Rallyt. En liten sten letade sig in i motorrummet och skadade en sensor som satte stopp på framfarten för Göransson efter bara halva första sträckan för dagen.
– Det är självklart en besvikelse när man stöter på ytterligare ett så här osannolikt fel. Men trots allt så har vi motivationen kvar och siktar på en ny omstart i morgon, säger Göransson.

Den lilla stenen skadade en sensor vid svänghjulet och gjorde att motorn började gå illa, för att till slut lägga av helt på SS11.
– Vi försökte länge att hitta felet ute på sträckan, men det var inget vi kunde reparera själva. Bilen bärgades till serviceplatsen där mekanikerna ännu en gång gjorde ett snabbt och snyggt jobb. Nu har vi bilen i toppskick och redo för morgondagen och avslutningen på rallyt, säger Göransson.

Sex sträckor återstår av rallyt och Göransson tillammans med kartläsare Anders Fredriksson kommer att inleda söndagen 08.34 som andra bil på sträcka SS19 Lesjöfors.
– Givetvis är det tungt att ladda om efter alla problem. Men nu ska vi bara njuta av körningen och ge publik, fans och partners en riktigt bra avslutande show, säger Göransson.

Vi avslutar bevakningen från dag tre av svenska rallyt med film från dagens sändningar av ”Rallyburen från Hagfors med Janne Blomqvist”. Här får vi träffa Göranssons ingenjör, se bilder från sträckan när Göransson och Fredriksson försökte reparera bilen och mycket mer.

Se filmen här och kolla in kompletta resultat från rallyt här!

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.