12
Feb
2012

Richard Göransson nöjd med avslutning på dramatisk rallyhelg

Richard Göransson och kartläsare Anders Fredriksson har kört i mål på sista sträckan av Svenska Rallyt 2012.
– Vi är äntligen i mål och det har varit ett tufft rally på många sätt. Men vi har kämpat på och vi är väldigt nöjda med en bra avslutande dag, säger Göransson.

Efter tekniska problem under de två inledande dagarna genomförde Göransson och Fredriksson de sex sista sträckorna i stort sett felfritt.
– Vi bestämde oss för att vi skulle ta oss igenom det trots alla utmaningar och det känns bra. Ett stort tack till alla inblandade som gjort det här möjligt och framförallt till alla funktionärer som står mitt ute i ingenstans på sträckorna och gör en värdefull insats, säger Fredriksson.

Snöfall under natten mot söndagen gjorde sträckorna extra hala med ungefär 5 centimeter nysnö. Göransson startade som första bil och fick spåra.
– Det var extremt halt jämfört med tidigare sträckor och det gav en extra dimension. Vi tog det lite extra lugnt då vi ville ta oss i mål. Det var en oerhört skön känsla att möta mållinjen på sista sträckan, säger Göransson.

Duon har genomfört fyra dagars rally med två omstarter och en avåkning. Hela satsningen har bevakats live via en ombordkamera i rallybilen och studion i Hagfors.
– Jag tycker att satsningen totalt sett har varit riktigt bra. Givetvis hoppades vi på ett bättre resultat, men grundtanken var aldrig att kriga i den absoluta toppen, snarare att ge oss in i toppklassen och skaffa oss nya erfarenheter. Det har vi definitivt gjort och nu blir det några veckors vila och sedan uppladdning inför TTA – Elitserien i Racing. Jag längtar redan, avslutar Göransson.

Kompletta resultat från rallyt här!

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.