08
Maj
2013

En fantastisk helg!

STCC

 

Förra veckan och helg var något utöver det vanliga. Jag tog del i ett 26-timmars test ihop med BMW Motorsport på Magny Cours i Frankrike, tog ledningen i STCC och kom imål på en fin plats i Lidingöloppet MTB. Allt detta inom loppet av 4 dagar.

 

Det var en hektisk vecka som inleddes med att vara en del i det tuffa långdistanstestet som gjordes på fd F1-banan Magny Cours i Frankrike. Det var BMW Motorsport ihop med mitt GT-team Marc VDS som genomförde ett 26-timmars test som förberedelse inför det stundande 24-timmarsloppet som ska köras på Nürburgring nästa helg. Det blev otroligt mycket körning för min del under ett dygn och jag kom verkligen in i bilen och teamet.

 

RG_knutstorp_mp_001

Därifrån blev det direkt färd till Ring Knutstorp och STCC-premiären. Och vilken premiär det blev! Började med att vara snabbast under båda fria träningarna under fredagen. Det följdes upp med att vara 3a, 3a och 1a på det tre olika kvaldelarna Q1, Q2 och Q3. Detta gav mig en tredje startposition till det första racet och Pole Position till det andra racet. De blev seger i de första racet med hela 10sekunders marginal och en andraplats i det andra loppet och jag noterades för snabbaste varvtid i båda loppen. Och nu leder jag mästerskapet på 47 poäng före Thed Björk på 39p och Fredrik Larsson på 34p. Helt galet!

 

Sett på STCC-premiären är jag nöjd med det mesta. Teamet gjorde en fantastisk insats på alla plan och har utvecklats mycket under vintern. För egen del gjorde jag, vad jag kan se, två saker fel. Första i det första kvalet där jag kom 3a. Fegade lite för mycket helt enkelt. Och starten i det andra racet då jag inte klarade att hålla ledningen ner till första kurvan. Jag hade helt enkelt för lågt varvtal när jag släppte kopplingen när starten gick.

 

DSC_6199

Direkt efter racet var det bara att åka bilen upp till Sockholm för att köra premiären av Lidingöloppet MTB under söndagen. Ett 62km MTB-lopp ute på Lidingö. Min teamkompis i STCC, Fredrik Larsson, hängde också med och ett antal kompisar från Örebro. Min cykel-coach, Calle Friberg, lyckades komma trea i loppet efter att inte riktigt orkat hänga med i spurtduellen mot Mattias Wengelin och Emil Lindgren. Och jag kom in på en 42a plats av nästan 1300 deltagare, något jag är mycket nöjd med. Tiden blev 2tim32min. Men det viktigaste var att jag vann utmaningen i tävlingen. Jag och Rally/rallycross föraren Patrik Sandell hade en utmaning ihop med cykeltidningen Bicycling om vem som skulle vinna årets cykelpremiär. Och med 12km kvar fick Patrik se sig besegrad. Nu kommer det bli ett tufft returmöte i Cykelvasan i augusti.

 

Härnäst väntar lite vila innan det bär mot Nürburgring och 24-timmars nästa helg, den 18-20 maj!

 

Ha de gott i solen!

 

Resultat, HEAT1 Ring Knutstorp Top 10:


1. Richard Göransson, 20 varv

2. Robert Dahlgren + 9,786

3. Fredrik Larsson + 12,853

4. Thed Björk + 13,196

5. Linus Ohlsson + 13,939

6. Fredrik Ekblom +14,172

7. Robin Rudholm + 17,745

8. Joakim Mangs + 24,912

9. Daniel Haglöf + 32,050

10. Mattias Andersson + 33,000

 

Resultat, HEAT 2 Ring Knutstorp, Top 10:


1. Thed Björk, 20 varv

2. Richard Göransson, + 0,878

3. Fredrik Larsson, + 7,977

4. Robert Dahlgren, + 9,561

5. Linus Ohlsson, + 10,224

6. Fredrik Ekblom, + 10,473

7. Robin Rudholm, +13,416

8. Joakim Mangs, + 21,161

9. Daniel Haglöf, + 28,587

10. Niclas Olsson, +29,058

 

/RG

 

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.