27
Jun
2014

Göransson femma i Strängnäs

RGRX_strngns_1280_001

Kvällstävlingen i Rallycross på banan i Strängnäs var en succé publikmässigt men blev ingen höjdare för Richard Göransson som slutade femma.

– Det var en tuff kväll. Jag var på fel ställe mest hela tiden. Fick starta de flesta heaten från ytterspår och jag fick inte till det riktiga flytet i körningen. I slutet var iaf farten bra. Jag kan konstatera att det här tävlingen iaf blev väldigt lärorik. Motorsport är inte alltid enkelt.

Richard var fjärde snabbast på träningen och placerade sig fyra och trea i de första kvalomgångarna. I den sista kvalomgången blev det problem med bränsletillförseln och det blev en niondeplats.

Efter kvalomgångarna var Richard trots bränsleproblemet fyra. Det blev en andraplats i den ena semifinalen och Richard fick därmed starta fyra i finalen, ytterspår i den andra startledet.

– Att starta ytterspår på den här banan var tufft. Första kurvan var riktigt hal och det var klurigt att positionera sig rätt. Jag låg länge fyra men missade helt i en hårnål och slutade femma. Nu ser jag fram mot några dagar ledigt innan vi kör VM-deltävlingen i Höljes nästa helg.

RGRX_strngns_1280_006

Resultat Final Supercar Lites, Strängnäs

1. Patrik Flodin

2. Kevin Hansen

3. Kevin Eriksson

4. Linus Leise

5. Richard Göransson

6. Alexander Westlund

 

Poängställning Supercar Lites SM

1. Kevin Hansen 48p

2. Kevin Eriksson 40p

3. Linus Leise 31p

4. Patrik Flodin 29p

5. Richard Göransson 26p

6. Tobias Brink 23p

Foto: Martin Palm

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.