03
Jul
2014

Rallycrossfolkfest i Höljes – VM och SM för Richard Göransson

Rallyx_Swe

Richard Göransson kör i helgen sin sjätte rallycrosshelg för året och det är en av säsongens stora höjdpunkter. Rallycrosstävlingen i Höljes i Värmland är en stor folkfest och den största rallycrosstävlingen i såväl Sverige som världen och ett populärt arrangemang med stora startfält och mycket konserter och feststämning hela helgen. Richard kör som vanligt i näst högsta klassen, Supercars Lites, och han ligger femma totalt i SM och fyra totalt i VM. Richard ser nu fram emot rallycrosssäsongens stora höjdpunkt.
– Det var kanske tio år sen jag sist var här men jag var ofta i Höljes när jag var liten och min pappa tävlade i Rallycross så jag ser verkligen fram emot att komma dit igen, säger Richard. Det här är ett stort event, utan särklass det största rallycrosseventet i Sverige. Jag ska göra en bra helg, jag fick det visserligen inte att stämma helt i Strängnäs men det går hela tiden bättre och bättre även om jag inte riktigt har fajtats om segern än så det är en känsla jag har kvar att hitta. Banan i Höljes är snabb med mycket asfalt och jag en idé om vad vi ska hitta på. Det ska bli väldigt kul!

RGRX_strngns_1280_037

Tidsschema – Rallycross Höljes, Supercar Lites

Lördag 5/7:

12:00 och framåt:

Heat 1, RX Lites 4 varv
Heat 2, RX Lites 4 varv

Söndag 7/7:

10:00 – Heat 3, RX Lites 4 varv
12:00 c:a – Heat 4, RX Lites 4 varv
14:00 c:a – Semifinal 1, RX Lites 6 varv & Semifinal 2, RX Lites, 6 varv
16:00 c:a – Final, RX Lites 6 varv

Livetiming och resultat – http://www.rallycrossrx.com/results/rxlites/swe/2014

TV: 
Live – Viasat Sport söndag 7 juli 14,30 – 16,30
Eftersändning – Viasat Motor söndag 7 juli 18:45 – 21:00

Foto: Martin Palm

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.