21
Aug
2014

Göransson redo att skörda framgångar i andra halvan av årets säsong

WRX_Holjes_RG_mp_1280_037

Richard Göransson har i år en intensiv säsong med mycket nytt och många olika biltyper och grenar att fokusera på. Efter en mycket lärorik och krävande första säsongshalva är han nu redo för att skörda framgångarna från det arbetet under andra halvan av säsongen. 

 
Med nya satsningar i såväl STCC som Swedish GT kombinerat med en ny internationell satsning tillsammans med Mercedes och samtidigt en helt ny gren i rallycross har Richard haft mycket nytt att tänka på och det har tagit mycket tid och fokus i anspråk.
– Inför det här året bestämde jag mig ganska tidigt för att sätta mig i nya situationer och konstellationer vilket jag visste skulle innebära mycket arbete, konstaterar Richard. Jag har fått sätta mig in i allt från nya team till nya bilar och biltyper och personer och det har varit väldigt intressant. En stor del av energin under våren har gått åt till det nya samarbetet med Mercedes och Rowe Racing inför 24-timmars på Nürburgring. Det var något jag visste skulle avslutas i midsommar och det har såklart tagit mycket tid.

RG_stcc_knut_mp_1280_002
I STCC bytte Richard i år team till Team Tidö. Ett för Richard helt nytt team och mycket nya personer men trots mycket nytt har man ändå varit med och slagits i toppen. Nu känner Richard att tiden är mogen för nästa steg.
– Tillsammans har vi under första delen av säsongen arbetat hårt i teamet på att få allting att fungera ihop. Nu är vi i ett läge där jag känner att vi kan vara med och slåss om segrarna på allvar och vinna race. Vi har byggt upp teamet och nu ska jag ta min 40:e STCC-seger och min första tillsammans med Team Tidö och det kör vi för redan nu i helgen på Knutstorp.

 

Richard komplementerar också STCC med Swedish GT där han kör en Ferrari tillsammans med Martin Nelson i Autoropa. Ytterligare ett nytt projekt för året där målet har varit solklart från början, det är mästerskapsseger som gäller.
– Även om det är min andra GT-satsning i år är det en stor skillnad på det här och programmet ihop med Mercedes, förklarar Richard. Ferrarin är en helt annan typ av GT-bil men det har fungerat perfekt från start. Med en helg kvar leder jag mästerskapet och målet är självklart givet, vi ska vinna mästerskapet!

 

WRX_Holjes_RG_mp_1280_076

Som om inte det räckte har Richard också gett sig in i rallycrossen, en för honom helt ny gren som är på stark frammarsch både i Sverige och VM. Richard har kört i näst högsta klassen, RX Lites, i såväl SM som VM med flera pallplatser som resultat. Nu avslöjar han att han känner sig redo för större utmaningar.
– Rallycrossen har varit något helt nytt och annorlunda jag ville prova på och det har gått lite över förväntan. Det har självklart varit mycket att lära sig men jag känner att jag nu är i ett läge där jag på allvar kan utmana och ta min första rallycrosseger. Jag känner att jag har gjort grundkursen i rallycross och det skulle också vara riktigt kul att testa en Supercar vilket är ett nästa steg jag känner mig redo för.

 

Så med en intensiv första säsongshalva avklarad är Richard nu redo för att skörda framgångarna från bygget under våren.

– Det finns mycket att sikta på hösten. Jag ska ta min 40:e STCC-seger, ta hem mästerskapet i Swedish GT, vinna min första rallycrosstävling och gärna testa på en Supercar också. Racinglivet är långt ifrån tråkigt just nu!

I helgen körs tävlingar i STCC och Rallycross SM på Ring Knutstorp i Skåne.

Tidsschema, Ring Knutstorp: 

Fredag 22 augusti: 
09.40-10.50 Test STCC
12.35-13.15 Kval (Q1/Q2) STCC

15.00 Kval RallyX Lites

15.50 Heat1 RallyX Lites

16.40 Heat2 RallyX Lites

Lördag 23 augusti:
12.10 Race 1 STCC (live SVT Play)
14.05 Race 2 STCC (live SVT Play)

15.00 Heat3 RallyX Lites (live SVT Play)

15.45 Semifinaler RallyX Lites (live SVT Play)

16.25 Final RallyX Lites (live SVT Play)


21.15 TV: Sammandrag SVT2

Foto: Martin Palm

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.