08
Sep
2014

Richard tillbaka på STCC-pallen – dramatik på Solvalla

STCC på Solvalla

Richard Göransson körde hem sin och Team Tidös tredje pallplats för säsongen – och den första sedan tävlingarna i Göteborg i juni – när STCC-cirkusen i helgen nådde ett publiktätt Solvalla.

Göransson slutade trea i lördagens finalheat i Stockholm, men hade legat på andra plats ända fram till det absolut sista varvet då en strulande växellåda innebar att han tvingades släppa hemmaföraren Philip Forsman förbi sig precis före mål. Göransson, som genomförde hela den sista kilometern på bara ettans växel, lyckades dock mirakulöst nog alltså ändå rädda en plats på pallen – och höll undan för fjärdeplacerade Fredrik Ekblom med en slutlig marginal på bara åtta hundradels sekund.

Göransson hade tidigare under helgen säkrat Team Tidös bästa kvalresultat hittills i STCC när han noterades för näst bästa tid i såväl den första som den andra delen av fredagens tidskval. Örebroaren råkade senare under fredagen ut för en otäck krasch i samband med sitt tävlande i rallycrossklassen Supercar Lites, men klarade sig utan allvarligare skador och var tillbaka bakom ratten som planerat under lördagen.

Säsongens sjätte och sista STCC-deltävling avgörs på Mantorp Park om två veckor (19-20 september).

RICHARD GÖRANSSON: ”Skönt att vara tillbaka på pallen – det har vi väntat ett tag på nu. Jag gjorde en bra start och satte press på Thed (Björk) i början av racet, men sedan började växellådan att strula och jag fick dra ner lite på tempot. Det höll på att sluta riktigt illa när jag fastnade i första växeln på sista varvet, och att jag lyckades hålla fast vid pallen under de förhållandena kändes som ett mindre mirakel. Saker och ting vill sig inte riktigt för oss i år, men vi har haft bra fart och kvalet var vårt bästa hittills, så det ser lovande ut inför finalen. Tack till publiken som gjorde det här till en grym helg för oss förare!”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Först och främst, ett oerhört bra jobb av Richard som lyckades rädda en pallplats på ettans växel – det är det inte många som skulle ha klarat av. Det känns skönt att rent resultatmässigt vara tillbaka på en nivå där vi anser att vi hör hemma, och vår fart i kvalet visar också att vi fortsätter att utvecklas. STCC har levererat ett fantastiskt arrangemang här på Solvalla och vi är glada över att ha fått vara en del av det.”

STCC på Solvalla

FÖRARMÄSTERSKAPET STCC 2014 


1: Thed Björk, Volvo Polestar Racing 231 p.

2: Fredrik Larsson, WestCoast Racing 200 p.

3: Fredrik Ekblom, Volvo Polestar Racing 170 p.

4: Mattias Andersson, Dacia Dealer Team 140 p.

5: Richard Göransson, Team Tidö 135 p.

 

TEAMMÄSTERSKAPET STCC 2014 


1: Volvo Polestar Racing 426 p.

2: WestCoast Racing 363 p.

3: Team Kia 240 p.

4: Team Tidö 195 p.

5: Dacia Dealer Team 159 p.

 

TEAM TIDÖ MEDIA CORNERVideo Rd. 1 – Ring Knutstorp: https://www.youtube.com/watch?v=z-Qok3PVF1g

Video Rd. 2 – Göteborg City Race: https://www.youtube.com/watch?v=72WqYds7ID8

Video Rd. 3 – Falkenberg: https://www.youtube.com/watch?v=claxKTt2nTg

Video Rd. 4 – Ring Knutstorp: https://www.youtube.com/watch?v=O21Y1q8ieg8

 

Se tävlingen eftersänt i SVT Play här:

Sammandrag: http://www.svtplay.se/video/2300789/stcc/sammandrag-6-9

Hela sändningen: http://www.svtplay.se/video/2243765/motor-stcc-solvalla

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.