12
Sep
2014

Richard Göransson klar för VM-debut i Supercars! 

_E5A6100_snebak_lagt

Richard Göransson är nu redo för sin VM-debut i Rallycrossens värstingklass Supercars. Debuten sker i Italien 27-28 September och därefter väntar deltävlingen i Turkiet 11-12 Oktober.

– Det här ska bli sjukt kul och en jätteutmaning att möta de bästa i världen i Rallycross, säger Richard.

Richard kommer att köra en av det svenska teamet Olsbergs MSE:s Ford Fiestor och efter att ha testat bilen i Strängnäs under veckan ser han fram emot att tävla.

– Bilen är bland det häftigaste jag har kört. 600 hästkrafter, fyrhjulsdrift och en enorm prestanda. Mitt tävlande under året i RX Lites har varit som förberedelse för de här två tävlingarna i Supercars. Jag har fått en ordentlig utbildning i Rallycross tack vare Olsbergs MSE. Säsongen har gått ut på att vara så väl förberedd som möjligt och att ha rätt förutsättningar för det här steget. Ett stort tack till Olsbergs MSE som gett mig den här chansen med ett seriöst och utvecklande program under hela året.

_E5A6205_rg_hjalm2

Andreas Eriksson, teamchef för Ford Olsbergs MSE, har under året varit med och planerat för Richard Göranssons rallycrossprogram och nu hans VM-debut i Italien och Turkiet.

– Det här har vi jobbat för tillsammans och det är väldigt kul att det nu är dags, säger Andreas. Jag vet hur duktig och seriös Richard är och med tävlingar i RX Lites är han nu definitivt redo för att köra rallycrossens kungaklass. Jag har gett honom rätt förutsättningar för sin debut i Supercars och Richard har tagit stora steg framåt under året. Han hör hemma i Supercars och nu är vi här.

Richard testade en av Olsbergs Ford Fiesta RS Supercar i Strängnäs under veckan, ett test som fångades på film.

Info om FIA World Rallycross Championship, www.rallycrossrx.com

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.