25
Sep
2014

Press: Richard Göransson laddad inför VM-debut i Italien

I helgen är det dags för FIA World Rallycross Championship i Italien. World RX of Italy körs på Franciacorta-banan utanför Brescia i nordvästra Italien. Richard Göransson har efter att avslutat STCC-säsongen nu sadlat om för VM-premiär i högsta klassen Supercars. Han kommer att köra en av Ford Olsbergs MSE:s Ford Fiesta.

– Det här ska bli fruktansvärt kul, säger Richard som idag torsdag flyger ner till Italien. Det är en rejäl utmaning och jag kommer att ställas mot världens bästa rallycrossförare. Det blir väldigt viktigt att hålla fokus och självklart kommer det att bli tufft men framför allt kommer det bli riktigt kul! Alla förberedelser jag gjort i rallycross hemma och i VM i RX Lites har varit för detta.

 

E5A6205_rg_hjalm2

Teamets två ordinarie förare Renis Nitiss och Andreas Bakkerud ligger trea och fyra totalt i mästerskapet. Richard vill hålla ner sina förväntningar men sticker inte under stol med att han ett ambitiöst mål i det 40 bilar stora startfältet.

– Mitt mål är att avancera vidare till semifinal, det vill säga vara bland de 12 bästa efter de fyra kvalomgångarna. I konkurrens med 40 förare och världseliten i rallycross är det ett stentufft mål.

Resultatsida under helgen http://www.rallycrossrx.com/results

Startfältet: http://media.rallycrossrx.com/docs/Italy%20RX%20entry%20list.pdf

Informationssida, World RX of Italy: http://www.rallycrossrx.com/calendar/franciacorta_international_circuit/2014

Tävlingarna direktsänds på Viasat Motor och Viaplay på söndag 27 september kl 14:00. Eftersändning i Viasat Motor söndag 00:00 samt måndag 29 september 22:00.

Tidsschema:

Lördag 27 september

10:00 Fri träning
12:30 Supercar heat 1-2

Söndag 28 september

8:00 Warm up
09:15 Supercar heat 3-4
15:00 Supercar Semifinal och final

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.