29
Sep
2014

Göransson på prispallen i Italiens VM-deltävling i Rallycross!

bild 1

I helgen gjorde Richard Göransson debut i den stora Rallycrossklassen Supercars i samband med VM-deltävlingen i Italien. Äventyret slutade på prispallen med en silverplats efter en händelserik helg.

– Vilken helg. Att komma tvåa i debuten är långt över förväntan. Målet var att komma till semifinal. Nu lyckades vi med en finalplats där vi även kom tvåa. Helt otroligt, säger Richard

Tävlingen började med en punktering redan i den första av de fyra kvalomgångarna. Därefter följdes de andra omgångarna med platserna 8, 9 och 11 i det 38 bilar stora startfältet. Med detta var Richard på en total 9de plats efter kvalomgångarna vilket gav en semifinalplats och ett femte startspår i den första semifinalen.

– Det blev klurigt då vi punkterade redan i första omgången. Föra att komma till semifinal måste man plocka poäng hela tiden. Nu körde vi efter vår taktik att hålla oss ifrån strul ute på banan i de andra omgångarna och det räckte för en semifinal, konstaterar Richard

bild 4

I semifinalen kom Richard trea vilket gav det sista och sjätte startspåret i finalen. Finalen blev händelserik då både bilar och förare gick på max. Richard körde sitt race utan problem vilket resulterade i en andraplats i debuten i den största Rallycrossklassen Supercars.

– Jag vill bara tacka mitt team, Olsbergs MSE, för den här möjligheten och support under helgen. Jag har fortfarande mycket att lära för att köra den här bilen på bästa sätt. Men att åka utan problem är även det en del av sporten vilket vi gjorde denna helg (förutom punkteringen). Nu ska jag analysera och fundera för att komma tillbaka ännu starkare till tävlingen i Turkiet om två veckor, avslutar Richard

Petter Solberg blev med sin tredjeplats klar världsmästare med 2st deltävlingar kvar att köra i Turkiet och Argentina.

 

Resultat final, Supercars Italy RX

1. Timmy Hansen, Peugot Hansen

2. Richard Göransson, Ford Olsbergs MSE

3. Petter Solberg, Citroen PSRX

4. Timur Timerzyanov, Peugot Hansen

5. Johan Kristoffersson, VW Kristoffersson Motorsport

6. Andreas Bakkerud, Ford Olsbergs MSE

bild 2

bild 3

bild 5

 

www.rallycrossrx.com

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.