09
Okt
2014

Press: Ny VM-jakt i stjärnfyllt Turkiet

bild-2

Richard Göransson är på väg till sitt nästa VM-äventyr. I helgen är det dags för ett stjärnspäckat rallycross-VM i Turkiet som kör på delar av F1-banan utanför Istanbul. Gymkhana-kändisen Ken Block, USA:s rallycrossstjärna och TV-personlighet Tanner Foust som vann i Finland och dubble juniorvärldsmästaren i rally PG Andersson är några av stjärnorna som ansluter sig till VM-fältet med nykorade världsmästaren Petter Solberg. I det startfältet ska Richard Göransson följa upp sin sensationella VM-debut i Italien där han slutade tvåa totalt.
– Det är något färre startande nu än i Italien men å andra sidan är kvaliteten på startfältet ännu högre, konstaterar Richard. Det kommer att bli stentufft i toppen men en fantastisk motivation för att få till ännu en bra helg.

Richard Göransson var den stora överraskningen i Italien där han slutade tvåa totalt, långt över målet om att komma till semifinal. Även om det har ökat förväntningarna inför Turkiet är Richard ändå realistisk.
– Två pallplatser i rad vore en dröm men lite realistisk måste jag vara. Först och främst är målet att se till att göra varje moment bättre än jag gjorde i Italien och ta ytterligare steg framåt. Resultatmässigt är det fortfarande att gå vidare till semifinal som är det tydliga målet och väl där kan allt hända. Banan i Turkiet är ny för alla och nu längtar jag efter att komma dit och inleda VM-helgen!

Rallycrossbanan i Turkiet körs på F1-banan i Istanbul där man använder de tre sista kurvorna av F1-banan för att sen köra vidare på en grusslinga på banans insida där det bland annat finns två hopp. Tävlingarna kan som vanligt följas via Viasat och Viaplay samt på den officiella hemsidan.

TV-tider:

Söndag 12/10:

Viasat Sport 13:00, direktsändning
Viaplay, direktsändning

Resultatsida:

http://www.rallycrossrx.com/results/tur/2014

Informationssida med startfält:

http://www.rallycrossrx.com/calendar/intercity_istanbul_park/2014

Tidsschema:

Lördag 11 oktober:

11:00 – Fri träning
14:30 – Heat 1 & 2

Söndag 12 oktober:

09:30 – Fri träning
11:00 – Heat 3 & 4
15:00 – Supercars semifinaler följt av RX Lites final och Supercarsfinalen
15:50- Prisutdelning
16:10 – Presskonferens

bild-4

 

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.