31
Dec
2014

Ett hektiskt år är till ända och ett nytt motorsports år väntar

bild

2014 går till historien som ett av de mest hektiska för min del. Som liten grabb körde jag många race per säsong, men då var det gokart. I år blev det hela 31 starter i olika bilar, klasser och på varierat underlag. Det summeras ihop med 6 segrar, 16 pallplatser och en mästerskapstitel i Swedish GT.

 

RG_stcc_knut_mp_1280_002

STCC

För första gången sen 2003 körde jag inte STCC-bil med ett BMW emblem. I år väntade en ny utmaning med SAAB och Team Tidö. Jag kom till start med ett ungt STCC-team och utan en snabb teamkompis. Min teamkompis Roger Samuelsson är en fantastisk människa som började med racing för bara något år sedan, men saknar den där sista sekunden. (Han gjorde en grym utveckling under året)

En ny bil byggdes till mig men säsongen började direkt med tekniskt strul redan under de begränsade försäsongstesterna. Vi kom på efterkälken men tog under året några pallplatser. Men racet på Solvalla summerar säsongen rätt bra. Jag utmanar Thed Björk om segern men sen börjar växellådan små strula lite och jag tappar kontakten. Med knappt ett varv kvar att köra låser sig växellådan i ettans växel och jag rasar från andra plats till tredje direkt. Kämpar in i det sista och lyckas precis klara tredjeplatsen i mål. Men såhär var det mycket iår. Hatar ordet ”Stolpe ut”, men lite så var det. Inte mycket gick vår väg. En del kunde vi gjort annorlunda men en del var utan vår kontroll. Det blev en total 4de plats i mästerskapet första säsongen med ett nytt team, ändå helt okey.

 

SGT_RG_mp_140816_004

Swedish GT

För första gången i år skulle jag tävla med en Ferrari. Vilken förare vill inte någon gång i sin karriär tävla med en Ferrari?! Det blev en framgångssaga ihop med teamkompisen Martin Nelson och teamet Scuderia Autorpa. Jag vann alla race utom ett, där jag blev tvåa. Tog Pole i alla race utom ett, där jag kvalade tvåa. Och vi vann mästerskapet. Motståndet var väl inte riktigt lika tufft som i STCC, men det fanns en del riktigt snabba förare från Italien och Österrike. Riktigt kul var det i alla fall.

 

bild-2

Rallycross

Det skulle under 2014 bli min debutsäsong i Rallycross. Min Pappa har tävlat i rallycross när jag var liten grabb så hela min familj såg fram mot detta. Andreas Ericsson ägare av teamet Olsbergs MSE och alla mina sponsorer gjorde denna upplevelse möjlig. Från början lades planen att jag skulle lära mig sporten Rallycross i den mindre klassen Supercar Lites och i slutet av året köra den stora klassen Supercar i VM-deltävlingarna i Italien och Turkiet. I och med detta upplägg fick jag utan press lära mig sporten. En mycket mer komplex sport än jag tänkt mig. Alternativspår, tävlingsformat och varierande banor och underlag gjorde det till en riktig utmaning. Jag vann inget race men var på prispallen i de flesta av de rallycrosstävlingar jag körde både i SM och VM. Höjdpunkten var helt klart när vi kom tvåa i Italien i VM i den stora klassen Supercar och delade prispallen med Timmy Hansen och VM-vinnaren Petter Solberg. Rallycross var riktigt roligt. Mycket action, korta heat och mycket adrenalin.

 

PRE24H_2014_002

Nürburgring

Årets största besvikelse blev 24-timmarsloppet på Nürburgring. Här tävlade jag för första gången också i en bil som inte var en BMW. Nu var det en Mercedes SLS AMG GT3 ihop med teamet ROWE Racing. Alla pusselbitar för ett bra race fanns där. Vi blev påkörda redan på det 3e varvet och tvingades till en större reparation så racet var kört. Vi kämpade dock upp oss från nästan sista plats till en 7de innan vi bröt med en dryg timme kvar av loppet. Men bilen var fin att köra och teamkompisarna var grymma.

 

bild-4

2015

Alla detaljer är inte 100% klara men i det stora hela har jag ganska bra koll på hur säsongen kommer att se ut. Under januari kommer några nyheter att presenteras. Det kommer i alla fall bli tävlande på olika typer av underlag, så mycket kan jag berätta just nu.

 

Ett stort tack till mina team (Team Tidö, Olsbergs MSE, Scuderia Autoropa och ROWE Racing), mina sponsorer ( HiQ, Michelin, Nitton 93, Polaris, Eurofinans, CBG, CAB, Teknova, Trico, Scott, ICA Parken, Nya Åkeriet, DBM, ScreenBolaget, 360GFX och Eurofinas mfl) och givetvis min familj, supporters och fans för ett grymt år.

 

2015, here we come!

 

1902880_739291356132662_1515783804335456421_n

Results 2014

4th May, Montalegre, World RX Lites, 3rd

10th May, Ring Knutstorp, STCC, 9th

10th May, Ring Knutstorp, STCC, 3rd

10th May, Ring Knutstorp, RallyX Lites, 9th

17th May, Nürburgring VLN, 7th

25th May, Lydden Hill, World RX Lites, 2nd

29th May, Arvika, RallyX Lites, 2nd

30th May, Mantorp, Swedish GT, 1st

31st May, Mantorp, Swedish GT, 1st

7th June, Göteborg, STCC, 8th

7th June, Göteborg, STCC, 2nd
22nd June, Nürburgring 24h, DNF

26th June, Strängnäs, RallyX Lites, 5th

6th July, Höljes, World RX Lites, 3rd

12th Juli, Falkenberg, DNF

12th Juli, Falkenberg, 5th

16th Augusti, Karlskoga, Swedish GT, 1st

16th Augusti, Karlskoga, Swedish GT, 1st

17th Augusti, Karlskoga, Swedish GT, 1st

23rd August, Ring Knutstorp, STCC, DNF

23rd August, Ring Knutstorp, STCC, DNS

23rd August, Ring Knutstorp, RallyX Lites, 3rd

6th September, Solvalla, STCC, DNF

6th September, Solvalla, STCC, 3rd

6th September, Solvalla, RallyX Lites, 13th

13th September, Ring Knutstorp, Swedish GT, 1st

14th September, Ring Knutstorp, Swedish GT, 2nd
20th September, Mantorp Park, STCC, 7th

20th September, Mantorp Park, STCC, 4th

28th September, Franciacorta, World RX Supercars, 2nd

11th October, Istanbul Park, World RX Supercars, 12th

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.