05
Feb
2015

I helgen är det premiär av RallyX on Ice

bild 1

På lördag körs den första deltävlingen av RallyX on Ice i Höljes. 14 förare finns med på startlinjen och Richard Göransson är en av dem. Alla kör med Rallycross Supercar Lites bilar på en bana som är täckt av ett tjockt islager och har stora snövallar.

 

–       Att köra bil på vintern är fantastiskt roligt, säger Richard. Förra helgen tog vi SM-silver i Rally Sprint och nu väntar Rallycross på is. Startfältet är väldigt starkt och det ska bli spännande att se hur det är att tävla i Rallycross på vintern. Det här är ett fantastiskt initiativ och jag är säker på att det blir succé.

 

I starfältet finns namn som världsförarna Andreas Bakkerud (Fyra i Rallycross-VM 2014) och Joni Wiman (Mästare i Global Rallycross USA 2014) samt legenderna Per Eklund och Thomas Rådström. Även unga hungriga rallycrossförare som Kevin Ericsson (Mästare RX Lites 2014) och Sebastian Eriksson (Svensk Mästare Rallycross 2014) är med och fightas.

 

–       Att tävla mot ett tufft motstånd är alltid det bästa. Nu väntar test på fredag och sen gäller det att vika ner huvudet och köra både snart och snabbt på lördag för att stå längst upp på prispallen på lördag kväll.

 

Efter tävlingarna i Höljes väntar tävlingar i Karlstad, Åre och troligtvis Örebro.

 

Startlista premiär RallyX on Ice, Höljes

Andreas Bakkerud

Janis Baumanis

Alexander Westlund

Simon Olofsson

Sandra Hultgren

Tobias Svärd

Joni Wiman

Richard Göransson

Kevin Eriksson

Sebastian Eriksson

Per Eklund

Tomas Holmen

Joakim Hvaal

Thomas Rådström

 

bild 2

IMG_1953-750x422

 

 

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.