16
Aug
2015

Dubbla pallplatser i Karlskoga

Tidö30

Richard Göransson körde hem en ny pallplats för Team Tidö i STCC och en tredjeplats i Swedish GT när klassiska Kanonloppet avgjordes, 65 år efter den första upplagan, på Karlskoga Motorstadion under lördagen.

 

Göransson, som stod på pallen även senast i Falkenberg, slutade trea i det andra av dagens två STCC-race på Gelleråsen – och gjorde det efter att trots stor press ha hållit undan för mästerskapsledande Thed Björk (Volvo Polestar Racing) under tre dramatiska slutvarv.

 

Göransson startade loppet från åttonde startruta på den delvis omvända startgridden – ett resultat av att ha kört in som trea i morgonens kval – och arbetade sig sakta men säkert upp genom fältet. Med tre varv kvar att köra återfanns han på tredje plats, en position han behöll in över mållinjen efter att ha försvarat sig enligt konstens alla regler för den angripande Björk.

 

I det föregående första heatet blev Göransson sexa.

 

Tidö3

I Swedish GT delade Richard bil med Martin Nelson. Bakom ratten på sin Ferrari 458 Challenge EVO kämpade de till sig en tredjeplats bakom Haglöf/Wallenberg (Lamborghini) och Nilsson/Carlsson (Porsche 991GT3 Cup).

 

 

Nästa STCC-deltävling, säsongens näst sista, avgörs på Solvalla i Stockholm den 11-12 september. Richard Göransson har nu närmat sig Fredrik Larsson (WestCoast Racing) i en allt hårdare kamp om tredjeplatsen i mästerskapet, där nu bara 46 poäng skiljer de båda åt. Fjärdeplacerade Mattias Andersson (Dacia) är i sin tur bara ytterligare sju poäng bakom Göransson.

 

Team Tidö är trea i teammästerskapet, 17 poäng bakom WestCoast Racing på andra plats.

Tidö22

 

RICHARD GÖRANSSON: ”Härligt att få kliva upp på pallen igen! Jag har nog aldrig gjort mig så bred på en racerbana som jag gjorde idag, men jag tyckte att Thed skulle få finna sig i det den här gången. Det är väldigt kul att få ge teamet det här resultatet. I det första loppet blev jag påkörd i bakhjulet och hjulinställningarna ändrades och vi tappade grepp, men det blev bättre i Race 2 och jag kunde avancera förhållandevis smärtfritt genom fältet. Nu har vi häng på tredjeplatsen i mästerskapet, så det får bli vårt mål att jobba mot under avslutningen av säsongen.”

 

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Vi är mycket glada över det här resultatet. Richard höll oss verkligen på helspänn i slutet av det andra loppet, men han gjorde det helt exemplariskt och alla i teamet förtjänar verkligen det här. Vi har chans på bra placeringar i båda mästerskapen och kommer att göra allt under de sista två tävlingshelgerna. Sist men inte minst vill vi också gratulera Volvo Polestar Racing, som vann teammästerskapet här i helgen.”

 

Tidö15

RESULTAT | STCC KARLSKOGA


Race 1

 

 1. Thed Björk, Polestar Racing, 19:29.489
 2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +4.276
 3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +9.214
 4. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +10.845
 5. Erik Johansson, Team Kia, +23.049
 6. Richard Göransson, Team Tidö, +25.732
 7. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +32.508
 8. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +32.951
 9. Rasmus Mårthen, Team Kia, +55.822
 10. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +57.116
 11. Roger Samuelsson, Team Tidö, +1 Lap
 12. Kevin Aabol, Team Kia, +6 Laps

DNF. Erik Jonsson, Sportpromotion , DNF

 

 

Race 2

 

 1. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, 19:49.500
 2. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +4.396
 3. Richard Göransson, Team Tidö, +13.569
 4. Thed Björk, Polestar Racing, +13.991
 5. Rasmus Mårthen, Team Kia, +23.427
 6. Erik Johansson, Team Kia, +29.884
 7. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +57.423
 8. Roger Samuelsson, Team Tidö, +57.855
 9. Erik Jonsson, Sportpromotion , +2 Laps
 10. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +4 Laps

DNF. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, DNF

DNF. Kevin Aabol, Team Kia, DNF

DNF. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, DNF

Tidö24

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.