07
Jul
2016

Svår tävling i Höljes och i helgen väntar Falkenberg

Richard Göransson Supercar Q4

VM deltävlingen i Rallycross i värmländska Höljes under helgen drog rekordpublik. 44 400 åskådare trotsade vädret och hejade fram världseliten i Rallycross. För Richard Göransson blev det en svår tävling och missade att ta sig vidare till semifinalerna.

 

– Det var en tuff tävling. Det var växlande förhållanden på banan hela tiden. Jag kunde inte bygga upp farten under helgen och gjorde helt enkelt inte tillräckligt bra starter för att vara i toppen. Men det var en otroligt lärorik helg och fantastiskt kul. Stämningen i Höljes är något speciellt, säger Richard

 

I den första kvalomgången var Richard nionde snabbast. Men de resterande tre kvalomgångarna blev inte lika bra och ett motorstopp på startplattan, i det sista heatet, satte punkt för helgens tävlingar. Richard slutade på 17de plats där de 12 första gick vidare till semifinal. Tidigare Europamästaren Timur Timerzyanov och fixstjärnan Ken Block hade även de tuffa tävlingar och gick inte vidare efter kvalet.

 

Vann tävlingen efter en rafflande final gjorde Andreas Bakkerud från Norge före Sebastien Loeb och Timmy Hansen.

 

Richard Göransson Supercar Practice Saturday

I helgen väntar den fjärde STCC-helgen för året. Värd för tävlingarna denna gång är Falkenberg. Richard ligger inför tävlingen tvåa i mästerskapet, 10p efter teamkompisen Robert Dahlgren

 

– Falkenberg brukar bjuda på bra race. Säsongen har börjat bra med pallplatser i alla race utom då bilen brann i Skövde. Målet med helgen är ganska enkelt, att knappa in några poäng på Robert i mästerskapet, avslutar Richard

 

Tävlingarna sänds LIVE i SVT Play

Richard Göransson Supercar Q4

Richard Göransson Supercar Q4

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.