31
Dec
2016

2016 i bilder. Gott Nytt År!!!

Säsongen inleddes på snö och is med RallyX on Ice med tävlingar i både Sälen och Åre. Det blev seger direkt i Sälen och en 3e plats i Åre. Tack till Brink Motorsport för fint samarbete under dessa tävlingar. Prispallen i Åre delade jag med Thomas Bryntesson och Kevin Eriksson som båda blev Svenska mästare i RallyX Supercar och Lites under sommaren.

IMG_6046

IMG_0241

RallyX On ice, Trysil, SM Veckan

 

Efter snö kommer sommaren och satsningen presenterades ganska sent. För första gången skulle jag tävla med Polestar Cyan Racing i en Volvo S60 och jag lanserade satsningen ”Först till 5” som innebar att jag skulle bli den första föraren i historien att vinna 5st STCC Guld!

Teamkompisar i STCC-teamet blev Robert Dahlgren och Prins Carl Philip Bernadotte.

rg_volvo_1

image2

IMG_7812a

fadae0177757d6c8aef60a326503905d-1280x853

 

STCC-säsongen inleddes i Skövde och började på sämsta tänkbara sätt. Redan i första heatet började bilen brinna och vi tvingades bryta. Men efter febrilt jobb av mina fantastiska mekaniker kunde vi med en hoplappad bil vinna det andra racet! Min 40de STCC-seger!!!

RG_STCCR1_mp_1280_015

RG_STCCR2_mp_1280_003

2016-05-01 STCC premiären i Skövde Foto Tony Welam

 

Årets andra race kördes med ett kvällsrace på Mantorp Park. Ett race i torrt och ett i regn. Det blev en seger och en andraplats efter två stabila lopp. Men jag har nog aldrig känt mig så liten på en prispall då jag delade den med Johan Kristoffersson och Björn Wirdheim… De är myyyycket längre än mig trots att jag är 181cm.

736dbb13bc92e8263261255f83dcf214-1280x853

Mantorp 2016-05-26 STCC race 1 Richard Göransson vann första racet av två på Mantorp Foto Tony Welam/Teambild

 

Årets 3e race kördes på Anderstorp. En tung helg där jag aldrig fick upp farten. Det visade sig dock efteråt att en stötdämpare hade havererat så det är sällan jag varit så glad över en andraplats i ett race!

STCC Anderstorp, Foto: Daniel Ahlgren - STCC

STCC Anderstorp, Foto: Daniel Ahlgren - STCC

 

Nu var det dags för Rallycross igen men denna gången i VM-deltävlingen i Höljes med 40000 åskådare på plats. en grymt kul helg som tyvärr inte gick så bra. Vi missade semifinalen efter att det småstrulat under kvalheaten. Men inget jag ångrar att vi gjorde!

Richard Göransson Supercar Q4

WRX_H16_mp_RG_FR_097

WRX_H16_mp_RG_FR_074

Richard Göransson Supercar Q4

 

ÅRETS HELG! I Falkenberg kördes säsongens fjärde racerhelg i början på Juli. Det blev en magisk helg. Vi var snabbast på alla testpass, i kvalet och vann båda racen, trots omvänd startordning. I och med det gick vi upp i serieledning för första gången under året som vi sedan höll hela vägen in i mål på säsongen!

IMG_4087

IMG_4112

Falkenberg 2016-07-10 STCC

 

Från en fantastisk helg i Falkenberg till en näst intill mardrömshelg på min hemmabana i Karlskoga. Med full viktlåda (60kg) gick det tungt i kvalet men det blev en 4e plats i det första heatet. Det andra fick jag dock bryta med ett kortslutet batteri… På bilden nedan syns min grymma spanske ingenjör Sergi Borrull som var en av nyckeln till årets framgångar. Grym kille!

STCC_GLR16_R1_RG_mp_1280_005

STCC_GLR16_R1_RG_mp_1280_020

 

Årets näst sista race kördes på Solvalla. Efter närkontakt med temakompisen i det första racet blev det kvartsantal med teamchefen. Det regnade och det blev extremt halt! En fjärde och tredjeplats fick vi med oss hem.

Richard Göransson Polestar Cyan Racing

Richard Göransson Polestar Cyan Racing

 

MÄSTARE!!! #FÖRSTTILL5 Det blev en rafflande final på Ring Knutstorp. Att köra på resultat är det värsta som finns men vi gjorde det. STCC-mästare för 5e gången!!! Teamkompis Robert Dahlgren blev tvåa och Johan Kristoffersson trea.

STCC/RallyX Ring Knutstorp, Foto: Daniel Ahlgren - STCC

stcc_knut16_RG_mp_1920_054

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

STCC/RallyX Ring Knutstorp, Foto: Daniel Ahlgren - STCC

Örebro Raceday arrangerades i centrala Örebro i September och bjöd på folkfest. Jag fanns på plats med både STCC-bilen och Rallycrossbilen och bjöd på show. Årets selfie ihop med F1-föraren Marcus Ericsson under förarparaden :-)

ORD16_Fri_RG_mp_1280_002

1440__DSC2779

IMG_5072

 

Jag vill tacka all för denna fantastiska säsong och önska Gott Nytt År. Planerna för 2017 är i full gång och presenteras inom kort.

Foto: Daniel Ahlgren, Tony Welam, Martin Palm och JerryKarlgren mfl

 

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.