10
Aug
2017

Göransson kör Carrera Cup på Karlskoga i helgen!

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

I helgen avgörs den svenska motorsportklassikern Kanonloppet på Gelleråsen utanför Karlskoga. Regerande STCC-mästaren Richard Göransson finns nu på startlinjen för första gången i Porsche Sveriges gästbil.

 

– Det är otroligt inspirerande att jag fått möjligheten att göra ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia! Racen brukar bjuda på tuff och spännande racing, säger Richard.

 

Porsche Sverige har gjort en satsning på internationellt meriterade gästförare i Carrera Cup under året. Hittills har publiken fått se en av världens snabbaste formelbilsförare, Felix Rosenqvist, ta dubbla segrar på Ring Knutstorp. På norska Rudskogen Motorsenter kom rallystjärnan Andreas Mikkelsen, en av världens högst rankade WRC-förare, till start. I Västkustloppet tog det svenska stjärnskottet inom internationell GT-racing, Victor Bouveng, två fina tredjeplatser.

 

– Vi är mycket glada att kunna presentera Richard Göransson som den kommande helgens gästförare. Han är utan tvivel den mest framgångsrike STCC-föraren genom tiderna. Gästbilen är verkligen skarpladdad till Kanonloppet, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

 

– Richards rutin, talang och snabbhet gör honom till den perfekta jokern på Gelleråsen. Det blir fantastiskt spännande att se honom tävla i vår Porsche 911 GT3 Cup. Han kommer att möta intensivt motstånd från ordinarie förare i startfältet, fortsätter Wermelin.

 

Falkenberg 2016-07-10 STCC

För Richard blir det första gången att tävla i Carrera Cup. Och suget att få komma ut på banorna igen är stor efter att 2017 blivit en form av ”mellanår” utan tävlingar men med bl.a. jobb som utvecklingsförare åt Polestar.

 

– Startfältet håller väldigt bra klass. Jag har stor respekt för alla som kört i serien flera år men jag ska ge Porsche-killarna något att bita i. Målet är självklart en plats på prispallen, avslutar Göransson

 

Helgen inleds med fria tester under fredagen följt av kval på lördag och 2st race på söndag.

Richards Twitter

Senaste bilderna

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och får Richards nyhetsbrev med de senaste nyheterna direkt till din mail.